Greutatea potrivită pentru o adolescentă

Bună ziua! Mă numesc Valentina, am 17 ani, 1,66 și 58-59kg. Nu mă simt atât de bine în corpul meu, aș vrea să ajung la greutatea de 55kg dar nu știu dacă această greutate este corespunzătoare înălțimii mele sau dacă trebuie să slăbesc cu adevărat și cât. Mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Greutatea dvs actuală este în limite normale, din punct de vedere al indicelui de masă corporală (21.4 kg/m2). Probabil că vă deranjează doar anumite zone ale corpului în care grăsimea este distribuită în exces, căci kilogramele totale sunt în limite normale. Nu vă recomand o dietă de slăbire, ci un stil de viață echilibrat cu mai multă mișcare, tinita pe zonele care vă deranjează! Spor la mișcare! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.