Gravida - Purpua

Buna ziua. Nepotelul meu de 1 an si 10 luni a luat de la cresa un virus sau nu stiu exact ce este. Unii medici au zis ca e "mana, picior, gura" alti au zis ca este "purpua", daca asa se scrie, sper sa nu fi gresit. Eu sunt gravida in 33 saptamani. Intrebarea este: pot lua acest virus si eu? Medicul a zis ca a trecut dar bubite pe corp mai are. Ce perioada ar trebui sa treaca, sa nu intru in contact cu el, ca nu iau si eu asa ceva? Ce ar trebui sa fac? Sunt intr-o mare dilema, am avut si discutii in familie pe tema aceasta, de ce nu merg sa stau cu bebe sau ma joc etc. Va multumesc frumos.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, Boala mana-gura-picior este o infectie extrem de contagioasa in randul copiilor cauzata de virusuri din familia enterovirusurilor, cel mai frecvent de un virus de tipul Coxsackie virus. Aceste virusuri se pot transmite de la o persoana la alta, prin contactul direct cu mainile nespalate sau cu suprafetele contaminate cu materii fecale. De asemenea, se poate transmite prin contactul cu saliva, fecalele sau secretiile respiratorii ce provin de la o persoana infectata. Ma indoiesc ca nu v-ati spalat pe maini inainte de masa , dupa contactul cu nepotelul dvs, in plus s-ar putea sa fiti deja imunizata la boala, asa cum sunt majoritatea adultilor,

gasiti mai multe detalii aici, sanatate multa!!

https://doc.ro/sanatate/boala-mana-gura-picior-cauze-simptome-tratament


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.