Gonatroza

Bună ziua doamna doctor ,mama mea are gonatroza la ambii genunchi ,doctorul reumatolog i-a administrat injecții analgezice în genunchi, dar inainte de acesta procedura i-a extras lichidul, este corectă aceasta procedura? Va întreb pentru ca unii medici nu sunt de acord cu aceasta procedura de a extrage lichidul din genunchi. Vă mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Bună ziua. În anumite cazuri, o cantitate mică de lichid articular (sinovial) este extrasă mai întâi, pentru a face loc medicamentului administrat de medicul curant care o monitorizează pe mama dumneavoastră. După ce lichidul a fost aspirat, același loc în care a avut loc puncția poate fi folosit pentru a injecta substanța (medicamentul dorit) în articulația genunchiului. Despre această procedură am povestit aici: https://doc.ro/gonartroza/infiltratiile-in-genunchi-tratament-gonartroza-tipuri-si-efecte-adverse. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.