Glicemie si TGO valori crescute si glicemie mica

Buna ziua ! Am un copil in varsta de 2 ani si 5 luni , in data de 29 .04. 2016 am fost sa ii fac analize de sange ,urina si scaun asa de rutina fara sa am o trimitere de la un medic fara sa sufere de ceva anume . Cand am luat rezultatele avea valorile la Limfocite 58,2% ,Glicemie 65mg/dl,TGO 52U/L si Creatinina 0.43mg/dl (am scris doar pe cele ce nu erau in parametri) am fost la medicul de familie si mi-a spus nu stie de ce i.au iesit astfel valorile respective si ca sa le repet peste o luna . Pe data de 4.07.2016 i-am refacut analizele dar nu au reusit sa ii ia suficient sange incat sa ii refaca cele 4 analize si i-au facut doar la Glicemie 50mg/dl,TGO 80U/L si Creatinina 0.29mg/dl. Am fost cu ambele buletine de analize la un doctor pediatru si raspunsul la analizele anormale a fost cam acelasi ca nu prea stie de ce i.au iesit asa si mi-a dat sa ii dau copilului TONOTIL-N sa ii dau cate jumatate de flacon la 2 zile. Eu una inca nubstiu un raspuns de ce i.au iesit asa analizele ,are vreo afectiune ? Cand am vazut analizele rele m-am speriat si am sperat ca d-na doctor ma va lamuri dar dumneaei mai tare m-a afundat in ganduri. Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere cu un sfat cu o explicatie de ce asa si daca am de ce sa imi fac griji. Tin sa mentionez ca pana acum 3 luni copilul maca bine (acum mai face mofturi la mancare), se joaca ,rade ,alearga . Este un pic mai moale parca, dar asa a fost el de la nastere, a fost un copil cuminte. Va mai spun ca a avut foarte multe cazaturi pe spate , a cazut cu capul de beton , de parchet insa nu asa grave incat sa ajungem la spital. Va multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Nu cred ca este cazul sa va faceti griji. Cazaturile copilului nu se pot vedea si nu pot influenta analizele de sange. Glicemia este mica pentru ca, probabil, l-ati tinut un pic mai mult timp nemancat decat era copilul obisnuit pentru recoltarea analizelor, si oricum o valoare mai mica a glicemiei nu inseamna nimic patologic in acest context. Creatinina este normal sa fie mica la un copil mic, nu este nimic in neregula cu asta. Cat priveste TGO - care este o analiza a ficatului - poate fi influentata de tratamente recente cu antibiotice sau antiinflamatoare pentru vreo raceala, ori poate avea legatura cu alimentatia - va recomand sa scoateti sucurile carbogazoase, dulciurile concentrate si tot ce inseamna alimente procesate (branza topita, semipreparate din carne de genul crenvurstilor, pateurilor, etc, chiar daca sunt asa-zis speciale pentru copii). Este important sa gasiti un pediatru cu care sa discutati pe indelete toate problemele care va framanta cu privire la sanatatea copilului dvs. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.