Glanda tiroida și afecțiuni cardiace

Bună ziua, am avut probleme cu glanda tiroida nu aveam aer și aveam palpitații la inima dureri în dreptul inimii mi s-a dat tratament o perioada dar de doi ani nu mai iau nici un fel de tratament. Mi s-a spus sa opresc tot ce iau pt ca glanda mea este bine dar eu continui sa am sintome dureri la inima oboseala nu pot sa respir mi se întâmplă rar dar dacă sunt stresata îmi apar din nou aceste sintome și cel mai rău este ca ma simt mereu obosita și nu pot sa respir, as dori sa știu de ce mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bolile glandei tiroide care dau palpitaţii sunt cele care determină funcţia excesivă a glandei şi care poartă numele de hipertiroidie. Aceasta determină palpitaţii cu puls rapid în repaus, creşterea tensiunii arteriale, scăderea greutaţii corporale, foame excesivă şi intoleranţă la căldură. Boala se diagnostichează prin determinarea hormonilor tiroidieni în sânge. Se tratează cel mai frecvent prin administrarea de medicamente antitiroidiene, la care pacientul răspunde după mai multe săptămâni în care pare să nu aibă beneficii, prin răspunsul tardiv al glandei la tratament. Hipertiroidia poate determina agravarea bolilor cardiace cum este şi angina pectorală. Din acest motiv funcţia tiroidiană trebuie normalizată la pacienţii cu boli cardiace ischemice. Evaluarea simptomelor de hipertiriodie şi a stării cardiace se fac prin consult medical la endocrinolog şi evident la specialistul cardiolog. Tratamentul se adaptează de către specialist fiecărui pacient în parte.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.