Giardia

Buna ziua! La analize mi.a iesit giardia pozitiv. Am luat 3 zile albendazol. Este suficient? Ce trebuie sa fac in continuare? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Pentru infectia cu giardia, trebuie sa urmati sfaturile medicului de tratament. Eficienta tratamentului aplicat este monitorizata prin examene ale fecalelor, la fiecare 7 zile de tratament. Chiar si in perioada de remisie, persoana mai defecheaza chisturi cu giardia lamblia. Mai multe informatii despre infectia cu giardia puteti afla din articolul nostru --- https://doc.ro/sanatate/infectia-cu-giardia-adulti-copii-simptome-factori-risc-preventie. O zi cu grija de sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.