Ganglioni Limfatici mariti/Mononucleoza infectioasa

Buna ziua, In urma cu o luna si jumatate baietelul meu de 4 ani a facut o faringita (virala), i s-a administrat antibiotic, iar dupa terminarea tratamentului am observat o umflatura sub urechea stanga. Am revenit la spitalul Grigore Alexandrescu, iar de acolo am fost trimisi la Victor Babes unde in urma analizelor s-a pus diagnosticul de mononucleoza infectioasa, ganglionii fiind mariti in mai multe locuri (axial, inghinal, si dupa urechi). Acum acei ganglioni nu mai sunt inflamati, urmeaza ca saptamana viitoare sa repetam analizele. As vrea sa stiu parerea dvs: poate fi ceva mai grav decat acea mononucleoza infectioasa? Va multumesc anticipat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Infectia cu virusul Epstein Barr - mononucleoza infectioasa - reprezinta o afectiune destul de serioasa, care trebuie atent monitorizata, nu exista un tratament specific, antiviral, decat cel adresat reducerii inflamatiei, febrei. Boala se vindeca in timp, insa exista o perioada de cateva luni in care lanturile ganglionare, splina si ficatul sunt marite; copilul trebuie sa faca efort fizic dozat, mic pana la moderat, se vor evita calatoriile, expunerea la soare, stresul, dieta trebuie sa fie una echilibrata si sanatoasa, bogata in vitamine, proteine de calitate, salate, legume, mai saraca in grasimi animale, fara prajeli, fast food, dulciuri in exces (se prefera cate un fruct, ca desert). Se recomanda hidratare, odihna multa. Copilul trebuie monitorizat medical, se vor repeta analizele pana la negativarea viremiei pentru Epstein Barr, se vor urmari numarul de leucocite, monocite, limfocite la cateva luni in primul an, apoi anual.

Cititi va rog, mai multe despre mononucleoza aici.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.