Ganglioni axila

De 5 ani pot observa la axila dreapta ganglionii limfatici, însă nu se simt la palpare. In toată aceasta perioada aproape lunar se întâmpla sa simt o durere la axila timp de câteva zile( se întâmpla și înainte de menstra, dar și după). Am efectuat 2 ecografii mamare și s-au putut observa 1 ganglion la axila dreapta și 1 la axila stanga (pe ambii ii pot simți la palpare). Nici o problema la sân. Cât de îngrijorătoare este situația și ce investigații ar trebui sa mai fac? (analizele de sânge le fac anual și totul este in regula. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ganglionii axilari se pot frecvent palpa la persoanele slabe, fara a avea vreo semnificatie patologica. Atata timp cat sanii nu au probleme, nu aveti motiv de ingrijorare. Frecvent ganglionii limfatici se pot inflama si pot creste in dimensiuni in urma epilarii axilare.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.