Ganglion inflamat

Buna ziua, Ma numesc Petcu Adriana si as vrea un sfat legat de un ganglion inflamat in zona gatului. Am facut 3 ecografii, un ct gat, analiza boli infectioase, toate au iesit in limite normale. Am urmat un tratament cu antibiotic si antiinflamator, a scazut un pic in dimensiune dar atat. Este in continuare vizibil si palpabil. Acum repet tratamentul dat de medicul orl, dar nu sunt convinsa de rezultat si diagnostic, acela ca este doar un ganglion inflamat de aprox. 11mm. Ce ma sfatuiti? Cu stima,

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. De regulă, ganglionii limfatici apar în urma unei infecţii virale, cum ar fi răceala sau gripa. O altă cauză frecventă a umflării ganglionilor limfatici este o infecţie bacteriană, cum ar fi infecţia cu streptococ. Mai rar, ganglionii limfatici se pot umfla din cauza leziunilor, a altor boli sau a cancerului. Dacă nu sunteți convinsă de diagnostic, recomandarea mea este să consultați alt medic ORL. Sănătate multă!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.