Furnicaturi / amorteli

Buna ziua! De aproximativ o luna prietenului meu i se zbate ochiul si de cateva zile spune ca simte niste amorteli si senzatii de caldura in maini si picioare care apar si dispar brusc. Mentionez ca are varsta de 29 de ani si ca are un stil de viata destul de activ, merge la sala si mananca sanatos cat de cat, dar mai mananca si dulciuri. Poate fi vorba despre un deficit de vitamine si minerale sau este posibil sa fie o problema cu glicemia?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Cele mai frecvente cauze atunci când apar spasmele pleoapelor sunt lipsa de magneziu și de calciu din dietă, lucru care poate afecta toată musculatură, nu numai pe cea din jurul sprâncenelor și ochilor (așa apar și cârceii de la picioare). Mai multe detalii gasiti in articolul nostru -- https://doc.ro/sanatate/mi-se-zbate-ochiul-ce-inseamna-acest-lucru. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.