Fractură de coccsis

Bună seara, v-aș ruga frumos dacă puteți să îmi spuneți fractura de coccis se vindecă fără operație? Știu că nu sunteți medic ortoped dar cum nu am găsit printre experții DOC un medic ortoped am zis să vă adresez d-voastră întrebarea deoarece am considerat că mă puteți ajuta. Vă mulțumesc foarte frumos

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Fractura de coccis apare ca urmare a unui traumatism prin cădere pe fund. Datorită faptului că zona este foarte bine inervată, durerea secundară traumatismului și fracturii este mare. Tratamentul este adresat durerii (care persistă destul de mult timp în cazul fracturii de coccis) și inflamatiei locale. Intervenția chirurugicală este rareori indicată, în cazuri de fractură cu deplasare când trebuie îndepartat fragmentul osos.Tratamentul constă în repaus, evitați statul în fund perioadă indelungată și folosiți o pernă pentru suport. Evitați suprafețele moi (fotolii, canapele moi) pentru că presiunea la nivelul zonei afectate crește și durerea se intensifică. Durerea se accentuează la eliminarea scaunului, motiv pentru care este indicat să preveniți constipația și să beți multe lichide, să consumați alimente bogate în fibre, să folosiți laxative dacă este nevoie. De asemenea, sunt indicate băile calde de șezut.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.