Foramen ovale patent

Buna ziua! De curand am descoperit ca am foramen ovale patent. Exista un tratament pe care ar trebui sa il urmez? Este necesara operatie? Multumesc anticipat pentru raspuns.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Foramen ovale patent este un defect congenital destul de frecvent, care apare la aproximativ 22-25% din populatie. Depinde si ce varsta aveti, insa principala recomandare ar fi sa mergeti regulat la controale pentru a urmari cum evolueaza. Sunt persoane care pot trai fara probleme cu acest mic defect, dar exista si cazuri in care, fiindca sangele poate circula intre cele doua atrii prin acel mic orificiu, sa apara probleme. Este important sa aveti un medic cardiolog, care sa va urmareasca regulat si care sa va poata sfatui daca apar modificari. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.