Fondul de ten potrivit

Bună Am 36 de ani și până în ziua de azi nu amreusit să găsesc un fond de ten (textură și culoare) care să fie potrivit tipului meu de ten. Am o față cu imperfecțiuni și pori dilatați și un ten deschis la culoare. În magazinele de profil nu prea există lumină naturală iar la oglinzi lumina este f stridentă. Mereu când ajung acasă fondul de ten este nepotrivit. Pur și simplu nu știu ce să mai fac. Pot să merg undeva/ la cineva care să mă ajute să găsesc fondul de ten potrivit? (marca, nuanța, textura)? Mulțumesc anticipat 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dana Argeșan - Make-up Artist, Expert DOC

Într-adevăr, lumina neadecvată în parfumerii este o reală problemă. Chiar și mie mi s-a întâmplat în aeroport să-mi cumpăr o nuanță total greșită față de ce aveam nevoie. 
Pentru porii dilatați trebuie aplicată o bază specială, gen primer, și peste aceasta fondul de ten.  
Deduc că tipul de ten este mixt sau chiar gras (prin prezența porilor dilatați și a imperfecțiunilor) ceea ce mă obligă să vă recomand un fond de ten dermatocosmetic (pe bază de apă). Acesta poate fi achiziționat din farmacii, iar din fericire unele dintre acestea sunt dotate cu geamuri la stadă. Locul unde încercați nuanța potrivită este la nivelul mandibulei spre gât. Nuanța fondului de ten trebuie să fie identică cu cea a pigmentului nativ.  
Aplicarea se poate face cu ajutorul degetelor sau a pensulei de fond de ten pentru că, de regulă, aceste texturi au putere mare de acoperire și dacă aplicați cu burețelul riscați să formați o mască pe față.  
Machiajul de zi se realizează exclusiv la lumina zilei. 
  


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.