Flux menstrual prea puțin abundent

Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o problemă legată de menstruație. Am 20 de ani, iar ciclul meu este regulat, uneori cu mici abateri de 2-3 zile, un flux mediu și fără dureri insuportabile. Luna aceasta mi-a venit cu 2 zile mai devreme, însă pun această dereglare pe seama schimbării mediului. Ceea ce mă ingrijorează este faptul că fluxul este extrem de redus, cantitatea de sânge eliminată este mult mai mică decât de obicei. Astăzi este a 2-a zi a menstruației și atât ieri cât și azi a fost eliminat puțin sânge, încât nici un sfert din absorbant nu era "ocupat". Menționez că ieri, atunci când urinam, eliminam cheaguri de sânge.Nici durerile premenstruale nu au fost atât de accentuate: am avut o sensibilitate crescută la sâni, spatele nu mă doare atât de tare, iar burta m-a jenat puțin în prima zi a ciclului. Am avut o perioadă foarte stresantă și încă mă aflu în febra sesiunii, care îmi va aduce un stres suplimentar. Adaug că mi-am început viața sexuală, dar de fiecare dată când sexul era neprotejat am avut grijă. Despre ce anume poate fi vorba? O dereglare hormonală?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este dificil de spus. Pentru început recomand un test de sarcină, dacă este negativ poate fi luată în considerare o dereglare hormonală tranzitorie. Este de investigat numai dacă se mai repetă. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.