Fimoza bebe 1 an si 10 luni

Medicul pediatru si chirurg mi.a spus ca trebuie operat de fimoza, întrebarea mea este dacă singura soluție pt fimoza este operația sau în timp ce creste bebe totul va reveni la normal . Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Chiar dacă fimoza fiziologică trece de la sine în primii 3 ani ai copilului, inflamațiile frecvente, cât și infecțiile urinare repetate pot fi motiv ca medicul să recomande operația. Recomandarea mea este să discutați totuși cu un medic chirurg pediatru despre această operație înainte de a lua o decizie, pentru că există tratamente topice care pot avea efect și astfel să nu fie necesară operația. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.