Fertilitate masculina

Buna ziua! Am incercat de aproximativ 7 luni sa concep cu soția un copil,dar fără rezultat până în prezent. Rezultatele analizelor sunt ok,ovulatie normala. In schimb luna trecuta am făcut prima spermograma,la un laborator Synevo,rezultatul fiind : concentrație spermatozoizi=0,8 milioane/ml,in comparatie cu 15 milioane/ml. Si mobilitatea progresiva a acestora=30%-comparativ cu 32%(limita minima). In rest,ceilalti parametri sunt normali: volum sperma 4,4 ml,vascozitate si aspect sperma normal. Ph sperma=7,5. Mobilitate totala=45%. Spermatozoizi cu mitologie normala=80%,cu anomalii ale capului=18%,anomalii ale gatului=2%,anomalii ale cozii=zero%. Spermatozoizi viabili=72%. Va rog sa imi spuneti ce ar trebui să fac ?. Folosesc de la rezultatul spermogramei,comprimate profecund B. Sa mai continui cu comprimatele inca 2 luni ? Sa ma adresez unui specialist urolog sau endocrinolog ? Imi recomandati activitate fizica si dieta echilibrată. Se poate datora acest rezultat stresului,somnului insuficient,lipsa legumele și fructelor din alimentatie ?. Este un rezultat ingrijorator,ori s-ar putea imbunatati cu suplimente,ori este necesar consult de specialitate ? Multumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Buna ziua.Va asteptam la Clinica Fertilia la consult andrologic care cuprinde evaluarea unui medic urolog si a unui biologspecializat in reproducere umana.

Tel 0724500020 pt programare


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.