Fenilalanina

Buna ziua, Numele meu este Hajos Daniela si ma confrunt cu o problema.Am o bebelina de 1 luna si la nastere i s-a testul fenilcetonurie.rezultatul fiind pozitiv cu un indice marit de 2.89 Am repetat testul si a iesit 2.29 Intrebarea e caz de fenilalanina? Stiu ca este o boala genetica,dar exclud sa cred ca fetita mea are asa ceva

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Pentru stabilirea unui diagnostic corect, este important să consultați un medic genetician. Pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului, este posibil să fie nevoie de teste adiționale, pe care doar meidcul genetician vi le poate recomanda. Mai multe informații despre această boală, puteți citi aici: https://doc.ro/sanatatea-copilului/fenilcetonuria-la-copii-ce-este-si-cum-se-trateaza. Multă sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.