Expunere laser

Buna dimineața doamna doctor. Este posibil că sa se fi afectat globul ocular la expunerea laserului( din acela ieftin)? Vă întreb deoarece am primit aseară când eram prin parc, și la o clipire a trecut prin fața mea. Nu am găsit persoana în cauză care a făcut asta, dar sunt puțin nedumerit. Vă mulțumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Laserele acelea de "joacă" disponibile la vânzare, din păcate în toate parcurile, pot afecta iremediabil vederea centralaă (arsură maculară) dacă privești direct în sursa lor pentru o perioadă de timp. Nu sunt studii făcute după cât timp se produce acest efect. Dacă aveți dubii, puteți efectua un câmp vizual computerizat. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.