Examen radiologic

Unul dintre colegii de serviciu a fost suspect de TBC, iar ca o masura preventiva tot personalul firmei a trebuit sa faca examen radiologic. Mi s-a comunicat rezultatul, la plamani totul este normal, dar au gasit altceva. Umbra cardiacă normodimensionată, recunoscând o anumită densificare și sinuozitate discretă a aortei toracice, care prezintă o ușoară proeminență la nivelul butonului. Intrebarea pe care si-ar pune-o orice om in aceasta situatie: E GRAV? In 2008 am avut un AVC. Colesterolul total oscileaza intre 220 si 230.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, ar trebui sa mergeti la cardiolog pentru a aprecia cel mai bine daca densificarea aortei si sinuozitatea pun presiune pe peretii aortici si daca densificarea are origine aterosclerotica. Presupun ca avand in vedere aveti un AVC in antecedente aveti un medic specializat in boli cardiovasculare, monitorizati nivelul colesterolului si trigliceridelor, nu fumati, nu consumati alcool si grasimi, faceti sport si in general, aveti un stil de viata si medicatie specifice....

https://doc.ro/colesterol/ateroscleroza-cauze-simptome-tratament

https://doc.ro/sanatate/cum-se-gasesc-si-cum-se-trateaza-bolile-aortei


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.