Este sarcina sau doar o dereglare hormonala?

Buna seara. Am si eu o problema. Am luat anticonceptionale Yasmin pana in data de 22-23 aprilie (atunci am luat ultima pastila). In data de 30 aprilie, mi-a venit menstruatia, neincepand o noua folie de anticonceptionale. Din data de 30 aprilie, eu nu mai am menstruatie. E posibil sa fiu insarcinata? Mi-am facut 5 teste de sarcina si au iesit negative. La medic, doar in 27 iunie pot sa merg, pentru ca este in concediu. Dar as vrea o parere pana atunci. Va multumesc frumos.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este posibil ca unele anticonceptionale sa aiba efecte secundare, despre care puteti citi mai multe in acest articol: https://doc.ro/sanatate/anticonceptionale-tipuri-pareri-denumiri-informatii-complete#efecte-secundare-anticonceptionale. Absenta sau intarzierea menstruatiei ar putea avea numeroase cauze, asa cum puteti descoperi din acest articol amplu: https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/cum-imi-dau-seama-ca-sunt-insarcinata#afectiuni-simptome-similare-sarcina-confundata. Sfatul meu este sa mergeti la medicul ginecolog cand aveti ocazia si poate, pe viitor, veti merge si la un medic endocrinolog. Acesta din urma v-ar putea recomanda investigatii suplimentare, pentru a depista cauza absentei menstruatiei. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.