Este posibil sa am această boală Addison?

Buna ziua. Am fost operat de apendicita acum 2 ani si un pic, nu am avut probleme o perioadă de timp, după a aparut balonarea si cand ma duc la baie fac scaune greu, am fost la doctor, i-am explicat ce se întâmplă cu mine si mi-a spus daca sunt de acoord sa fac o colonoscopie. Am acceptat dar nu am rezistat foarte mult pentru ca durea foarte tare - doctorul mi-a ca am hemoroizi interni gradul 2 și o fisură anala, mi-a dat un tratament, dupa ce am terminat tramentul am fost la control si mi-a spus ca totul este bine si mi-a dat doar o crema pe care sa o mai folosesc timp de 2 săptămâni si dupa nu o sa mai am nimic. După ce am urmat tratamentul am plecat in Anglia unde si acum sunt,î n timpul asta plecat tot imi apare această balonare si cand merg la baie sa fac scaune tot la fel, greu. Am fost la spital aici in Anglia si mi-a dat niste plicuri sa le dizolv in apa, aceste se numesc (laxido), imi sunt de ajutor doar cand merg la baie, dar daca le stopez la fel merg la baie (scaune foarte greu si cate o dată apare diaree). Acum o săptămână am mers din noua aici la medic i-am explicat simptomele si mi-a propus sa fac un set de analize la sânge. Astazi mi-a venit rezultatul si mi-a spus ca nu au ieșit bine, mi-a spus că am scazut foarte tare "Cortizon", si am mai facut inca un set de analiza astazi si mi-a sa aștept rezultatul analizelor, si daca iese tot la fel o sa ma trimita mai departe pentru niște analize mai amănunțite. Este posibil sa am această boală?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Din pacate este vorba despre o situatie mai complexa, in care doar medicul curant va poate da un raspuns cert. Pentru constipatie/diaree si balonare, va recomand sa aveti in vedere si alimentatia - se poate sa suferiti de o intoleranta sau sa nu consumati suficiente fibre. In privinta testelor de sange, cauzele unor valori anormale ale cortizolului pot fi foarte multe, asa ca va recomand sa asteptati toate rezultatele si indicatiile medicului. Va las si trei articole pe care va recomand sa le cititi:

https://doc.ro/sanatate/boala-addison-cauze-simptome-si-tratament

https://doc.ro/gonartroza/totul-despre-cortizon

https://doc.ro/totul-despre-colita-ulcerativa/totul-despre-balonare

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.