Este o iritație sau o boala a pielii?

Bună ziua!am o problema destul de grava pentru mine, de fiecare dată după depilarea picioarelor mi se irita foarte mult pielea. am folosit mai multe cai, cum ar fi : epilarea cu ceară, epilare cu benzi, cu cremă, cu aparatul de ras,cu fiecare cale am ajuns la același rezultat ba mai mult cea cu ceara sau epilator îmi creste în proporție de 50% sub piele. Vara îmi este rușine sa port un pantalon scurt sau o fusta, pana și iubitului meu îi este teama ca poate lua de la mine aceeași situație :( mă puteți ajuta cu ceva? Mulțumesc mult

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Este posibil ca ceea ce descrii tu să se încadreze în spectrul foliculitei epilatorii, mai degrabă decât într-o reactie iritativă. Pentru a afla cu certitudine, este indicat să efectuezi un consult dermatologic. Pentru a scăpa de aceste leziuni inflamate şi inestetice care apar după epilare, şi care pot lăsa semne pe termen lung, cel mai eficient este să scapi de părul nedorit prin utilizarea unor dispozitive de epilare pe termen lung. Şi aici mă refer la epilarea aşa-zisă “definitivă”. Prin aceste tehnici, rădăcina firelor de păr este distrusă, iar astfel ele sunt înlăturate pe termen lung (ani de zile). Pe lângă o piele mai fină, nu vor mai apărea nici leziunile inflamate care se manifestă după tăierea sau smulgerea firelor de păr, întrucât aceste din urma tehnici nu vor mai fi necesare. Există dispositive tip laser sau cu lumină intens pulsată (IPL) care se folosesc în cabinete de specialitate, pentre epilarea pe termen lung. Mai nou, au fost lansate pe piaţă şi dispozitive cu lumină intens pulsată care pot fi folosite acasă, de către fiecare utilizator. Ele sunt simplu de folosit, eficiente pe îndepărtarea părului şi blânde şi delicate cu pielea, procedura putând fi efectuată în condiţii de siguranţă. (un exemplu ar fi dispozitivele de epilare la domiciliu).

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.