Este indicat sa te vaccinezi pt covid daca urmeaza sa faci o fertilizare in vitro ?

Buna ziua , numele meu este Dorina . In luna martie a acestui an am fost pozitiva cu virusul covid 19 . Din fericire am fost asimptomatica . In vara acestui an am facut analizele pentru a vedea de ce nu pot ramane insarcinata . Domnul doctor ne-a spus ca avem 50% sanse sa avem un copil doar cu FIV . Vestea este destul de greu de acceptat pt noi deoarece speram sa se intample cat mai repede ! Intrebarea noastra este daca vaccinul pt covid va afecta pe viitor pregatirea pt FIV ? Multumesc mult !

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Pentru persoanele care doresc să rămână însărcinate nu există niciun motiv să nu se vaccineze. Nu există dovezi că vaccinul reduce șansele de a rămâne însărcinată mai târziu. Experții Colegiului Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Marea Britanie sunt de părere că „femeile care încearcă să rămână însărcinate nu trebuie să evite sarcina după vaccinare”. Totodată, și specialiștii Societății de Obstetrică și Ginecologie din România recomandă ca sarcina să nu fie amânată după vaccinare, iar persoanele care rămân însărcinate în intervalul dintre doze să nu evite efectuarea rapelului. Multa sanatate! 


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Va rugam sa va consultati in acest sens cu medicul de familie sau cu medicul care v-a descoperit afectiunea. Sanatate multa! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.