Este benefică folosirea Acid hialuronic pe fata?

Am combinat 1.5 g pudra de acid hialuronic pur cu 7 lingurițe de apa distilată și am obținut un gel. Este benefică aplicarea acestui gel pe fata dimineața și seara? Credeți ca are vreun efect împotriva îmbătrânirii? Este acidul hialuronic absorbit de piele in aceasta stare sau doar se usucă la suprafața pielii? Orice sfat este bine venit. Mulțumesc! Andreea

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Din pacate, acidul hialuronic in aceasta forma are molecule mari care nu pot trece bariera epidermei. Mai bine optati pentru o crema speciala in care moleculele cu rol hidratant au dimensiuni extrem de reduse (nanozomi) ce au capacitatea de a penetra si obtine efectul dorit, de estompare a ridurilor fine.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.