Epilarea cu IPL este sigură?

Bună ziua, aș dori să știu dacă este sănătoasă epilarea cu IPL, sau dacă există vreun risc asupra sănătății, în timp. Aș dori să îmi achiziționez un aparat de epilat cu IPL, deoarece am probleme cu foliculită. Vă mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Prin tehnica folosită, epilarea utilizând lumina intens pulsată (IPL) nu este dăunătoare pe termen lung, nici pentru piele, nici pentru structurile sau organele de sub piele. Lumina emisă de dispozitive nu este din gama ultravioletelor, despre care se ştie că sunt cele care agresionează cel mai mult ţesutul cutanat, provocând în timp îmbătrânirea prematură a pielii, pete pigmentare şi cancere de piele. Razele nu pătrund mai adânc de nivelul pielii, aşa că nu afectează alte structuri ale organismului. Chiar dacă lumina emisă nu conţine ultraviolete, dispozitivul nu trebuie aplicat pe aluniţe, ci se tratează doar zona din jurul aluniţelor. Aplicarea pe aluniţe riscă să producă leziuni nedorite în structura acesteia. Fie că efectuaţi epilarea la un cabinet medical sau de cosmetică, ori acasă utilizând dispozitivele de epilare la domiciliu, trebuie să respectaţi precauţiile şi indicaţiile din recomandări, pentru a nu risca apariţia efectelor secundare, care pot fi neplăcute. Astfel, indicaţiile sunt să nu se efectueze terapia atât timp cât pielea este bronzată, să nu existe expunere la soare (sau solar) o lună după o sedinţă de terapie, să nu se aplice lumina dispozitivului IPL pe aluniţe. Prin eliminarea firului de păr, se face şi prevenţia apariţiei unor noi leziuni de foliculită. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.