Epilare IPL

Buna Oana, Ma numesc Mihaela si am o intrebare in ceea ce priveste epilarea IPL. De mai bine de un an am primit cadou un aparat IPL pe care l-am folosit doar de cateva ori, e drept, fara insa a vedea vreun rezultat. O sa-mi spui, stiu, ca rezultatele se vad mai tarziu.. L-am folosit pentru zona picioarelor si zona intima dupa indepartarea parului in prealabil prin radere, de doar 3 ori. Pentru zona fetei, nu m-am incumetat sa indepartez parul prin radere, am preferat sa-l indepartez, abia dupa epilarea IPL, cu penseta, sau mai nou cu metoda atei. Ce se intampla in cazul acesta? Epilarea IPL mai este eficienta? Dar in cazul in care epilarea se face tot folosind metoda atei si eventual penseta, doar pentru sprancene chiar daca foarte putin? La nivelul pometilor, parul, care este mai degraba puf, e nevoie sa fie ras? Nu sunt impacata cu ideea de a-mi rade parul de pe fata (mustata, barbia, pometii...). Iti doresc o zi frumoasa si iti multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna, Mihaela!

Pentru a obtine un rezultat satisfacator prin epilare IPL cu un dispozitiv pentru utilizare la domiciliu sunt necesare mai multe sedinte. Statistica arata ca o scadere a firelor de par cu 90% se inregistreaza dupa efectuarea unei medii de 8 sedinte de epilare.

Anterior de fiecare sedinta parul se rade si nu se smulge, intrucat prin smulgere se indeparteaza radacina firului de par. Astfel, nu va mai exista structura pe care sa actionele lumina intens pulsate. Fara radacina prezenta, sedinta de tratament se face degeaba, fara niciun efect. Asemenea, daca smulgeti parul imediat dupa sedinta, acele fire pe care nu a actionat lumina nu vor  creste suficient de rapid pana la urmatoarea sedinta.

Daca puful de pe fata nu are pigment, atunci sunt foarte mici sansele ca tratamentul IPL sa aiba efect,  intrucat lumina actioneaza la nivelul pigmentului din firul de par.

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.