Endometrioza poate duce la o sarcina extra uterina

Buna ziua, în martie am fost operată de endometrioza desi medicii suspectau o hernie mai ales ca am avut două operații de cezariana.Cand ma deschis atunci au văzut că este de fapt endometrioza de 7 cm care era prinsă atât pe uter cat si pe vezica urinara. Astazi am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv .Am si dureri i zona uterului si ovarului drept ca niste înțepături sau dureri persistente la mers.Poate fi vorba de o sarcina extra uterina?Trebuie sa precizez ca am si uter retrovers. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Pentru depistarea unei sarcini extrauterine, este necesară efectuare unei ecografii. Mergeți la medicul ginecologic pentru confirmarea sarcinii. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.