endocrine

buna ziua , ma numesc Petronela am 32 ani si de la 2 luni iau tratament cu cortizon in prezent iau 22,5 mg de hydrocortizon roussel si florinef . intrebarea mea este daca exista inlocuitor pentru cortizon ,si daca mai exista persoane mai mari de ani ca mine cu boala mea ,adica deficit de 21 hidroxilaza sai supleplazie suprarenala.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, afectiunea dvs este cauzata de lipsa unei enzime, asa cum stiti si Dvs- 21 hidroxilaza, asa ca la ora actuala singura modalitate de a tine afectiunea sub control este mentinerea la un nivel  normal al hormonilor, prin administrarea zilnica de cortizol - sub forma de dexametazona, hidrocortizon, pentru care nu exista slternative... "naturale", ci doar substantele recomandate de medicul endocrinolog.De asemenea,  va rog sa retineti ca tatamentul cu steroizi nu poate fi intrerupt pentru ca poate genera insuficienta suprarenala. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.