Efecte adverse dupa antibiotic

Buna ziua. Ma numesc Cristian si am intampinat si eu niste probleme dupa ce am luat antibiotic. Mai exact m-am simtit racit si tot nu imi trecea, asa ca am hotarat sa merg sa imi cumpar antibiotic de la farmacie (o decizie foarte proasta dupa ce am citit pe internet), mi-am cumparat Augmentin 1000 si am luat doar 2 pastile la diferenta de 12 ore fiecare. Dupa aceea timp de o zi burta mea a inceput sa bolboroseasca efectiv in continuu, ma simteam foarte slabit, stari de voma si febra + balonare (dupa cum am si citit pe site-ul dv., aceleasi simptome), apoi cand m-a scos afara nu pot spune ca am facut diaree, efectiv faceam apa si asta in decurs de 4 zile consecutiv. Usor usor am inceput sa imi revin, sa pot manca cu pofta. Urmand la wc sa ies normal (dar nu atat de normal cum ieseam inainte) .Spun asta pentru ca de fiecare data dupa ce fac “treaba mare“ la sfarsit dupa ce ma sterg  pe hartie ramane un fel de secretie sau absolut nimic (ceea ce la mine foarte rar se intampla sa ramana hartia alba). A 2-a saptamana am avut timp de 2-3 zile aceleasi simptome de stari de greata, balonare, si ma simteam foarte ametit. Intre timp starile au trecut si au revenit din nou in 3-a saptamana, starile s-au reluat si asa am decis sa va contactez prin intermediul online deoarece eu nu sunt in tara. Spuneti-mi va rog ce pasi ar trebui sa urmez sa ma pot face bine, sau ceva orice, pentru ca incep sa ma gandesc la fel si fel de prostii si lucruri urate. Va multumesc anticipat !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Aveti dreptate, decizia de a lua antibiotic fara recomandarea medicului nu a fost deloc in regula, fiindca exista anumite reguli importante - orice tratament cu antibiotic se urmeaza timp de minim 3-5 zile, pentru ca acesta sa isi poata face efectul, desi majoritatea medicilor recomanda chiar si o saptamana sau 10 zile. Apoi, antibioticului se alatura probiotice, cu rol de protectie gastrica. In acest moment va recomand sa mergeti la o ecografie abdominala, si la un medic generalist care sa va dea trimitere pentru o proba de coprocultura. fara o vizita la medic si astfel de investigatii, din pacate nu puteti sti exact care este problema. Este posibil si ca acest tratament cu antibiotice sa fi declansat sau agravat o afectiune existenta.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.