Ecografie transvaginala

Buna seara. As vrea sa stiu in ce perioada se face ecografia transvaginala si la ce pret ar ajunge o asemenea ecografie. Multumesc. O seara buna!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna seara, este de preferat sa efectuati echografia transvaginala cat mai repede dupa instalarea sangerarii din menopauza,este  posibila chiar daca sunteti la ciclu, in cazul in care doriti detalii cu privre la chisturile ovariene. Daca nu , in prima zi dupa incheierea menstrautiei. Insa, in alta ordine de idei, la o persoana sanatoasa echografia transvaginala se poate face oricand cu scopul constattarii starii de sanatate.  In cazul unei gravide, o astfel de echografie se recomanda incepand cu 3-4 saptamani pentru verificarea nidarii corecte a embrionului, respectiv in uter, si ulterior la alte 12 saptamani de sarcina, dupa care se urmeaza calendarul recomandat de obstetrician. Costurile sunt variate- de la zero lei in cazul in care mergeti c trimitere de la medicul de familie la o clinica de ginecologie -obstetrica in cadrul unui spital de stat) pana la 250de lei la o clinica privata, care nu are acord cu CNAS. sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.