Ecografie pelvina

Buna ziua. Ecografia pelvina pentru a depista un chist se face inainte sau după menstruație? Sau se poate face si in timpul menstruației? Va mulțumesc. O zi buna!

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Ecografia pelvina se poate face oricand in cursul ciclului menstrual. In general medicii intreaba data ultimei menstruatii, iar daca acest lucru nu se respecta, trebuie sa ii precizati dumneavoastra medicului. Daca puteti alege insa data, puteti merge imediat dupa menstruatie, fiindca atunci inflamatia de la nivelul organelor genitale este redusa.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna seara, perioada optima recomandata pentru efectuarea echografiei pelvine in vederea evaluarii chistulurilo ovariene este in primele zile de la instalarea sangerarii menstruale, deci da si la a doua intrebare, sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.