E posibil sa fiu însărcinată?

Bună ziua! În martie, pe data de 8, am avut contact sexual neprotejat... Pe data de 11 am avut menstruaţie (a ținut 4-5 zile), în aprilie mă aşteptam să îmi vină tot pe 11, dar nu mi-a venit... Am mai așteptat câteva zile şi mi-am făcut test de sarcină, iar rezultatul a fost negativ. În cele din urmă, menstruaţia a apărut pe 19 aprilie... În mai mi-a venit tot pe 19, iar luna asta (iunie) am mai făcut cateva teste de sarcină şi au ieşit negative... Menstruatia mi-a venit pe 16 şi s-a încheiat pe 21, deși nu ar trebuie să fiu îngrijorată în privința unei sarcini (având în vedere rezultatul testelor de sarcină negative şi faptul că am avut menstruaţia în fiecare lună). Totuşi, sânii sunt mai plini şi foarte sensibili, am abdomenul inferior umflat şi tare la palpare, iar dacă apăs mai tare, simt niște înțepături în stomac... Uneori ameţesc atunci când mă ridic din pat. Vă mulţumesc! O zi bună!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Atunci când bănuiești că ai putea fi gravidă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este un test de sarcină sau sa mergi la un laborator de analize si sa efectuezi  testul de determinarea a HCG sin sange , care este un marker precis de sarcină. HCG  da indicatii despre un diagnostic precoce de sarcină, estimarea vârstei gestaţionale, dar si depistarea sarcinilor ectopice. Tot in acest sens, se impune efectuarea unei echografii abdominale sau transvaginale. poti sa mai gasesti info si aici 

https://doc.ro/sanatate/cum-imi-dau-seama-ca-sunt-insarcinata


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.