Dureri stomac.

Buna ziua! De o perioada destul de lunga de vreme, peste un an de zile, aproape de fiecare data dupa ce mananc am dureri foarte suparatoare de stomac, elimin gazele din stomac pe gura si pe alte cai, am observat ca nu prea mai pot manca mancare normala fara sa am aceste probleme. Daca mananc foarte light, gen dieta, atunci nu am nicio problema, dar cum mananc ceva mai greu, imediat am dureri de stomac foarte suparatoare. E posibil sa am o gastrita? Am vrut de foarte multe ori sa ma duc la control, dar imi este foarte frica de o eventuala endoscopie :( Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua. In cazul dumneavoastra, poate sa fie gastrita sau un sindrom dispeptic (tulburare functionala).Cel mai indicat este sa mergeti la un gastroenterolog.Endoscopia nu este obligatorie de la inceput in cadrul consultului.Se poate recomanda regim alimentar, tratament care sa reduca secretia acida gastrica,testare pentru Helicobacter pylori si in cazul in care nu apare raspuns la tratament se recomanda endoscopie digestiva superioara. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.