Dureri psihosomatice și atacuri de panică

Bună seara. Din motive de serviciu mă aflu în Olanda și sufăr de atacuri de panică și aici nu mă pot adresa unui medic psihiatru și aș vrea să știu dacă există o altă soluție de a scăpa de aceste simptome de tip amorțeli ale brațelor, o greutate ce apăsa pe piept, palpitații, dar toate aceste simptome apar doar când termin lucru seară. În timpul serviciului sau a unei activități fizice nu am aceste simptome, doar când sunt relaxat. Am făcut diverse analize la sânge, la inimă, la plămâni, la stomac, la cervicală și toate au ieșit foarte bine. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Elena Coman - Medic Specialist Psihiatrie, Expert DOC

Buna ziua! Aparitia simptomelor seara este specifica tulburarilor de anxietate. Din pacate aceste simptome nu trec fara un ajutor de specialitate din partea unui psihiatru sau a unui psihoterapeut.Exista afectiuni care se amelioreaza cu ajutorul psihoterapiei, fara sa fie necesara medicatie. Ca o solutie temporara puteti incerca preparate din plante, de tipul Sedatif PC, care va pot diminua din senzatii pe moment, dar fara sa rezolve problema de fond.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.