Dureri la nivelul genunchiului drept

Sotul meu acuza dureri deasupra si zona de sub genuchiul drept. Condusul are vreo legatura cu aceasta durere? Data trecuta cand s-a mai plans de asemenea dureri i-au cedat de la Arcoxia de 90 mg cu Mydocalm de 150 mg cata o tb/zi din ambele, fiind diabetic nu am indraznit sa-i administrez mai mult. Ce pot sa-i mai dau? Stiu ca ar trebui in prima faca repaus fizic, dar pe moment nu se poate, xeforapid de 8 mg + a la nerv ar fi o varianta de tratament, dar nu stiu daca functioneaza. Dati-mi un sfat, va rog!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Condusul, prin faptul ca se mentine membrul inferior drept mult timp in aceeasi pozitie, poate contribui la accentuarea durerilor din zona genunchiului. Dar, in primul rand trebuie facute investigatii pentru aceste dureri pe care le acuza in zona de deasupra genunchiului si inapoia acestuia (zona poplitee), dureri care par a tine de partile moi articulare si periarticulare. Un consult medical de specialitate stabileste daca este nevoie de anumite investigatii (ecografie articulara sau RMN articular, de exemplu) si apoi stabileste tratamentul in functie de acuzele sotului dvs, de rezultatele investigatiilor si tinand cont de celelalte boli asociate (diabetul precizat, posibil si alte afectiuni concomitente).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.