Dureri intense, fesiere si de spate

Femeie, 56 de ani, am de doi ani dureri din ce in ce mai puternice. Am facut in 2018 injectii cu Diprofos pentru dureri mari reumatice (fibromialgie) si m-am infectat in ambele fese. Flegmoane adanci, la 10-12 cm in muschii fesieri. Am avut puroi mult, necesitand bandaj zilnic de profunzime. A durat 6 luni sa se inchida ranile. Au lasat urme pe fese iar acum simt ca am gauri in muschi. Durerea e tot mai mare si se reflecta in coapse si oasele ilium. Ce teste de imagine si de sange ar trebui facute, inainte sa planific pt o consultatie? Va multumesc!!!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Buna ziua. Fibromialgia in sine se caracterizeaza prin dureri generalizate, inclusiv dureri care iradiaza in coapse. Recomandat este sa mergeti mai intai la un consult de specialitate pentru a stabili daca nu cumva este vorba despre o patologie asociata la nivelul coloanei lombare care sa determine durere iradiata la nivelul coapselor.In urma consultului medical se stabilesc investigatiile imagistice necesare (RMN, radiografie etc). Analizele de sange in contextul diagnosticului de fibromialgie pe care il aveti, nu sunt necesare. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.