Dureri in timpul actului sexual

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați. Am dureri sau discomfort în timpul actului sexual de mulți ani, poate chiar de când mi-am începul viața sexuală. Durerile sunt diminuate sau chiar dispar în anumite poziții. Am făcut mai multe ecografii transvaginale, deoarece am mai multe chisturi, din cauză că nu ovulez. Am făcut de-a lungul timpului numeroase analize: testul Papanicolau, urocultura și secreții, însă nimeni nu mi-a putut explica de ce am dureri. Miu s-a spus doar că probabil am vaginul mic. Care ar putea fi cauza durerilor?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ar putea fi vorba de un vaginism, adica un spasm muscular in timpul actului sexual. Acesta se trateaza cu injectii de botox (in curand disponibile si in Romania).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.