Durerea de sold - simptome și tratament

Buna ziua! De ceva vreme am din cand in cand dureri de sold (partea dreapta) ce se lasa pe picior, pana in degete. Aceste dureri durau cateva zile apoi treceau de la sine. Acum, de vreo doua saptamani ma tot sacaie si parca sunt din ce in ce mai persistente si mai puternice. Nu pot sa ma aplec din picoare, tebuie sa ma asez pe vine daca vreau sa iau ceva de jos, abia pot sa ma intoc de pe o parte pe alta. Ce ar trebui facut?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Durerea pe care o simtiti in zona soldului drept si care iradiaza pe membrul inferior drept pana la nivelul degetelor este o durere iradiata de la nivelul coloanei lombare pe traiectul nervului sciatic. Inteleg ca ati mai avut episoade de lombosciatica care s-au rezolvat fara tratament, dar acest episod este mai intens si de durata mai mare. In general, asa se intampla. Va recomand un consult la medicul reumatolog care in urma examenului clinic si a investigatiilor paraclinice (daca vor fi considerate necesare de catre acesta) va recomanda tratamentul adecvat, de cele mai multe ori se aplica tripla asociere: antialgic, AINS, decontracturant muscular. Pana atunci evitati sa stati in picioare mult timp, dormiti pe un pat cu saltea tare, folositi un unguent cu antiinflamator si anestezic (aplicatii locale la nivelul coloanei lombare).

Ceea ce descrieti ca nu puteti face acum, adica sa va aplecati pentru a ridica un obiect de pe podea prin flexia coloanei lombare, este o miscare pe care trebuie sa o evitati si dupa ce episodul acesta de lombosciatica se va rezolva. Pozitia corecta este cea de “a sta pe vine” cand trebuie luat un obiect de pe podea sau de a lega sireturile la pantofi, de exemplu.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.