Dureri de glezne

Buna ziua. As vrea sa stiu cum pot trata durerile la nivelul gleznelor. Am dureri nu foarte mari dar si in acelasi timp simt ca sunt si reci. De asemenea ma dor si genunchii dar asta o pun pe seama pozitiei de lucru (parchet, gresie faianta) Deci va rog sa imi spuneti ce as putea face sa scap de dureri si de senzatia de glezna rece, la genunchi am aceasi problema. Am folosit doar unguent pana acum (artrostop sau proenzi cum se numeste mai nou). Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Durerile articulare la nivelul genunchilor și gleznelor sunt frecvente la persoanele a căror activitate presupune a sta perioadă întelungată ghemuit/ în genunchi. Activitățile profesionale de tipul acesta reprezintă un factor de risc suplimentar pentru artroză, alături de vârstă, teren genetic, kilogramele în plus. Un consult medical de specialitate (care trebuie să evalueze starea clinica a dvs și ținând cont și de eventualele boli asociate) poate stabili oportunitatea tratamentului cu antiinflamator nonsteroidian oral, cu suplimente orale ce conțin glucozamin sulfat și condroitin sulfat, eventual asociate cu proceduri de fizioterapie. Având în vedere senzația de rece pe care o aveți la nivelul membrelor inferioare este indicate efectuarea unei oscilometrii (dacă sunteți fumător, acest fapt este un factor de risc suplimentar al unei eventuale boli arteriale periferice).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.