Dureri articulare?

Bună. Sufăr de Cifo-scolioza. Umărul drept îmi este mai sus decât cel stâng. Am urmat fitoterapia...masaj și gimnastica medicala. Dar durerea nu s-a ameliorat (din punct de vedere fizic se poate observa inegalitatea umerilor). Am inceput sa am dureri și la nivelul umarului la clavicula, la încheietura mâinì drepte si a gleznei si chiar se aude un trosnet cand ma trezesc sau ma misc. In timpul exercițiilor îmi trosnește genunchiul drept... După un MRT s-a sezisat ca și meniscul e rupt. Nu fac cine știe ce sport care sa solicite articulațiile mult. Am un stil de viață ok...merg mult pe jos. Credeti ca ar putea fi o boala a oaselor? Am fost la medic ortoped și mi-a recomandat doar gimnastica medicala ..Iar pentru menisc operație. Am doar 24 de ani și mi se pare cam devreme pentru operație. Iar toate aceste mi se par cam prea mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Pentru cele doua probleme separate ale dvs (cifoscolioza si ruptura de menisc la nivelul genunchiului drept) recomadarile primite de la medicul ortoped au fost corecte: gimnastica medicala pentru cifoscolioza si interventie artroscopica pentru ruptura de menisc.

Inegalitatea la nivelul umerilor este consecinta cifoscoliozei, durerile la nivelul umarului drept si la nivelul claviculei pe care le resimtiti sunt de asemenea consecinta unei pozitii vicioase a coloanei vertebrale si distributiei inegale a greutatii. Fizioterapia si mesajul amelioreaza durerile, procedurile de fizioterapie le puteti repeta dupa 6 luni. Gimnastica medicala este foarte importanta, iar exercitiile invatate trebuie repetate zilnic, daca este posibil.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.