Dureri articulare

Bună ziua, Am o problemă la care sper să mă ajutați cu un sfat. De aproximativ 2 luni am început să am dureri articulate la ambii genunchi. Cel stâng chiar mi s-a umflat. Acum o luna mi-a fost și mai rău. Am resimțit dureri în zonă pieptului și orice efort depuneam, oboseam instantaneu, plus dureri în zonă cefei. În urma analizelor efectuate a reieșit că am carență de magneziu. De 3 săptămâni iau magneziu. Mă simt mai bine ,dar durerile articulare nu mă lasă. Pe lângă genunchi și piept, mă dor și umerii și coatele. Ce îmi recomandați să fac? Mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Din descrierea dvs. înțeleg că este vorba despre o simptomatologie care a debutat relativ recent, în urmă cu 2 luni, cu dureri articulare generalizate (genunchi, coate, umeri), astenie fizică și ulterior ați avut și tumefacția uneia dintre articulațiile dureroase. Faptul că v-ați simțit mai bine după ce ați luat Magneziu o perioadă de timp nu este un lucru care să vă linistească. Este cert faptul că dvs. trebuie să fiți investigată.  

Vă recomand un consult medical în vederea stabilirii unui diagnostic și a tratamentului adecvat. Este foarte importantă discuția cu medicul care vă va pune întrebări despre existența unor simptome cărora poate nu le-ați dat importantă (dar care ar fi importante pentru diagnostic), corelează simptomele actuale cu istoricul dvs. medical și cu istoricul dvs. familial, examenul fizic complet orientează și el către un diagnostic posibil. De asemenea, medicul vă recomandă analize de sânge în care pe langă cele uzuale, obligatoriu trebuie incluse testele de inflamație, la acestea se pot adaugă și analize de imunologie dar și alte investigații care sunt considerate necesare pentru a stabili un diagnostic de certitudine.  


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.