Durere umăr și braț drept

Bună ziua! De 1 an jumătate am o durere de umăr care la început a fost moderată, însă cu trecerea timpului s-a accentuat. Am facut un rmn pentru zona toracelui și a cervicalei, însă rezultatul a fost ok. Am facut injecții cu diprophose, tratament cu antiinflamatoare, fizioterapie, recuperare însă durerea persistă și este din ce în ce mai mare. Ca și activitate sunt hairstylist. Vă rog frumos, spuneți-mi ce recomandări aveți, investigații. Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Pe lângă simptomele deja descrise, este important de aflat dacă durerea este prezentă în repaus și noaptea sau apare doar în condiții de activitate fizică. De asemenea, trebuie precizat dacă durerea este bilaterală sau este prezentă doar la nivelul umărului de pe partea dominantă.

Este necesar un consult medical, un examen clinic pentru evaluarea gradului de mobilitate la nivelul umerilor, evaluarea unei posibile hipotrofii musculare secundare, compararea forței musculare și a amplitudinii mișcărilor în articulația umerilor, bilateral. In cazul dvs, mișcările repetitive, în poziții incommode, pe care le aveți în activitatea profesională, reprezintă un factor de risc pentru o afecțiune a umărului. Ințeleg că ați facut deja RMN coloană cervicală și toracală iar rezultatul a fost normal, practic în felul acesta s-a facut diagnosticul diferențial și a fost exclusă o altă cauză de durere iradiată la nivelul umărului. Investigațiile in cazul dvs ar trebui să continue cu ecografia articulară a umărului și /sau RMN umăr. In funcție de examenul clinic, rezultatul ecografiei articulare și a RMN-ului, dacă diagnosticul este capsulită adezivă sau boală acromio-claviculară (in contextul activitații repetitive fizice profesionale) se recomandă repaus, antialgice, program de fizioterapie și kinetoterapie, aceasta din urma presupune tehnici de mobilizare articulară pentru reducerea durerilor și recăpătarea mobilitații.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.