Durere post operatorie hernie disc

Bună ziua, am o hernie de disc operată în urmă cu 3 ani, L5/S1. În urma operației cea mai mare durere pe care o resimt și de care mă tem, este și cea care m-a concins că este musai să mă operez, respectiv durerea pe picior, care este foarte ciudată-e pe fața pulpei superioare și pe spatele gambei. De asemenea de circa 1 lună am reînceput să simt și acele furnicături spre talpe piciorului. Menționez că deși în mare parte stau jos, merg de cca 4-5 ori pe sapt la sală de sport, unde fac atât exerciții speciale pt mușchii spatelui și ai andomenului, precum și exerciții clasice, fără greutăți. Ce îmi recomandați să fac pt durerea de pe picior? Când ar trebui să mă sperie această durere? Ar trebui să fac fizioterapie sau altceva? Mulțumesc! Mădălina 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ar fi indicat să vă consulte medicul care a practicat intervenția chirurgicală și care știe cel mai bine ce procedură chirurgicală a efectuat. Ar putea să vă fie utilă, la recomandarea medicului specialist și o nouă examinare Imagistică prin Rezonanță Magnetică pentru evaluarea prin comparație a evoluției post-operatorii. În funcție de simptomatologie și de corelația cu aspectul imagistic poate fi aleasă cea mai potrivită procedură terapeutică. Pot da rezultate bune procedurile terapeutice de tipul fizioterapiei dar acestea trebuie selectate doar de către medicul specialist în astfel de afecțiuni. Este foarte important ca diagnosticul să fie exact și tratamentul să fie adecvat cazului și suferinței dumneavoastră astfel încât nu putem generaliza și aplica o anumită procedură fără consultație de specialitate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.