Durere picior

Buna ziua! De cateva zile ma doare ingrozitor piciorul stang. De la sold se lasa durerea pe picior in jos. Dar aceste dureri apar doar cand stau pe scaun la birou si cel mai rau in masina. Cand ma ridic imi trece. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac. Este necesar un RMN? Multumesc frumos, Tantica Nitu

4 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Este nevoie de un consult medical. Anamneza si examenul fizic sunt suficiente pentru diagnostic daca este vorba despre primul episod acut de acest fel. Nu este nevoie de RMN pentru diagnosticare. Descrierea dvs se incadreaza pentru un episod de lombosciatica.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, da, cu siguranta ca este necesar un examen de rezonanta magnetica, cat mai rapid, pentru ca pot exista probleme la nivelul articulatiei soldulu sau capului femural, ce pot fi remediate odata cu diagnosticarea, 

va rog regasiti detalii aici 

https://doc.ro/gonartroza/coxartroza-cauze-simptome-tratament


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, da este necesara efectuarea unui RMN pentru coloana lombo sacrata si articulatia soldului, pentru a putea decela originea durerii.

Mergeti va rog la un medic reumatolog/ortoped/sau medicul de familie pentru trimitere la investigatia imagistica .

va rog cititi si opinia expertului doc reumatolog, in acest articol.

sanatate!!


Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

buna ziua, va astept la clinica pentru o consultatie- 021 340 1425 telefonati in timpul saptamanii! sanatate multa !

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.