Durere lombara care radiaza

Bună ziua! În urma unor dureri foarte mari în partea dreapta, am făcut tot felul de analize printre care și un tomograf abdominal și un RMN cu substanță de contrast, unde totul a ieșit bine. Până la urmă, am mai făcut încă un ecograf abdominal și doamna doctor mi-a făcut și o consultație la coloana și mi-a spus ca am scolioza și că durerea din dreapta e din cauza coloanei care este foarte strâmbă. Eu știam ca am o spondiloza și ma durea și în partea lombară foarte tare, dar acum îmi radiază și în față. Ce aș putea să fac? Va intreb pentru a nu am voie sa fac gimnastica medicala, din cauza altor probleme de sănătate și cu unguente nu îmi trece. Am dureri foarte mari și noaptea. Am 35 de ani. Vă multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Cauzele durerii lombare pot fi multiple, iar printre ele se afla atat scolioza, cat si spondiloza lombara, dupa cum puteti afla din acest articol: https://doc.ro/durerea-lombara/cauzele-durerii-lombare. In functie de cat de intensa este durerea, medicul va poate recomanda anumite tratamente: https://doc.ro/sanatate/spondiloza-cervicala-care-sunt-cauzele-si-cum-tratam-durerea#tratament-spondiloza. Cel mai bine este sa mergeti regulat la controale si sa ii descrieti medicului dvs. durerea, sa ii spuneti cat de suparatoare este. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.