Durere lombara

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie ce am in termeni românești! Va trimit o poza cu rezultatele RMN

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Acest RMN de coloana vertebrala fara substanta de contrast arata:

La nivel lombar:

-modificari artrozice sugerate de hipertrofia apofizelor articulare

-modificarile degenerative la nivelul discului intervertebral ce duc la o repartizare neuniforma a fortelor de presiune. Asa ca la eforturile fizice de flexie a coloanei, miscari de torsiune, de ridicare a greutatilor, nucleul pulpos al discului intervertebral se deplaseaza in doua etape. Prima consta in protruzia nucleului pulpos pana la nivelul ligamentului longitudinal posterior (asa cum este cazul dvs, L3-L4, L4-L5, L5-S1). A doua etapa consta in prolapsul discal (sau hernia de disc), cu ruperea ligamentului longitudinal posterior si iritarea radacinilor nervoase. Acelasi context al modificarilor degenerative ale discului intervertebral este sugerat si de deshidratarea discala L5-S1.

La nivel dorsal T11-T12 si lombar L2-L3 mici hernii intraspongioase, adica mici hernii ale nucleului pulpos (partea centrala a discului intervertebral), in platoul vertebrelor vecine

In concluzie, aceste modificari trebuie integrate in context clinic (adica ar trebui corelate cu simptomele dvs), cu activitatea pe care o desfasurati (efort fizic in profesia dvs) si corelate cu varsta.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.