Durere la sold

Buna dimineata, de 2-3 ani simt uneori o durere la sold, mai ales dupa ce stau intinsa pe spate, cand ma ridic abia dupa cateva minute reusesc sa ma indrept si durerea ma mai lasa cand ma misc. nue umflat nimic si nu ma doare cand apas. O fi de vina salteaua sau patul? am doar 36 de ani, pot avea deja coxartroza?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Avand in vedere varsta tanara si caracterul durerii (ce apare in repaus), insotita de redoare articulara (senzatie de intepenire), durere ce se amelioreaza la miscare, toate acestea pot orienta catre o spondilartropatie seronegativa. Va recomand un consult medical reumatologic, care pe langa examenul fizic, va fi completat cu investigatii suplimentare (RMN de articulatii scro-iliace) si analize de sange (probe inflamatorii si antigen HLA-B27). Daca toate rezultatele sunt negative si este exclusa o spondilartropatie, abia apoi se poate lua in discutie o cauza degenerativa (artroza). 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.