Durere in piept

Buna ziua. Acum aprox. 6 luni am fost la medicul de familie pentru ca eram racita, dar de data aceea aveam si dureri in piept, fix in mijlocul pieptului si respiram mai greoi. Medicul mi-a spus ca este o problema de la o infectie pe trahee si ca de acolo e durerea. Am urmat tratament cu Zinat si Gentamicina in principal, simptomele au disparut, dar au aparut iar in urma cu cateva saptamani. Durerea este preponderent tot in mijlocul pieptului, dar acum merge spre stanga, uneori si cand stau in anumite pozitii merge pe dreapta. Iradiaza si in spate, dar doar cand stau in anumite pozitii.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Durerea pe care o descrieţi în raport cu infecţia bronşică intercurentă (o răceală cu tuse, expectoraţie şi usturime centrală toracică) este obişnuită, aşa dupaă cum v-a transmis medicul care v-a examinat. Durerea pe care  descrieţi ulterior, după antibioterapie şi vindecarea traheo-bronşitei, nu apare de cauză cardiacă. Ar trebui să reveniţi la medicul care v-a examinat iniţial, care v-ar putea recomanda sa efectuaţi un examen radiologic pulmonar de control, o electrocardiogramă si eventual o ecocardiografie. La intervale de timp variabile după o infecţie virală, de obicei de câteva săptămâni  pot apare reacţii imunologice cu lichid pleural sau pericardic (plerurezie sau pericardită), care se vindecă sub tratament cu anti-inflamatoare. Durerea pe care o descrieţi poate avea insă şiu cauză vertebrală, dacă aveţi spondiloză sau anomalii de statică vertebrală, cum este scolioza sau cifoza. Argument in favoarea durerilor de cauză osoasă, de cutie toracică, este faptul că aveţi durere care depinde de unele poziţii al corpului.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.