Durere în partea stângă sub sân - posibile cauze și investigații necesare

Buna ziua, de aproximativ o luna sau chiar mai mult timp ma confrunt cu o durere in partea stanga, sub san, nu stiu sa exprim exact durerea, dar daca palpez coastele exact sub san simt o durere asemanatoare cu cea produsa de o lovitura, durere care se accentueaza atunci cand fac efort si in acel moment nu pot nici sa respir, am o senzatie de sufocare; chiar si in cazul unui efort minor. Uneori cand ma intind in pat cedeaza putin durerea si senzatia de sufocare. Mentionez ca nu am avut nici un accident sau vreo contuzie in acea zona a corpului. Am apelat la dvs. in ideea de a ma ghida spre un specialist, deoarece nu stiu daca trebuie sa merg la cardiolog, gastroenterolog etc. Date personale si istoric medical: 34 ani, sex feminin, 48 kg, inaltime1,55 m. In trecut, am avut probleme usoare cu stomacul (durere- fara aciditate gastrica) am facut tratament prescris de medicul de familie -(esomeprazol/ motiliu/ rowachol / kreoon.) Am avut si mai am si acum uneori palpitatii, puls marit si senzatie de sufocare in special pe timpul noptii; un alt aspect care mi-a atras atentia este faptul ca am slabit putin, 2-3kg. Alte medicamente luate: concor 2,5mg; mg +b6 in perioada cand am palpitatii si uneori decongestionante nazale si antialergice seara in crizele de sufocare (boirinil si borenar sau xyzal). Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Pentru ca intrebarea dvs este ce fel de specialist ar fi mai potrivit in cazul patologiei dvs in cazul dvs, consider ca  un medic specialist in boli interne ar fi cel mai potrivit, iar ca prima investigatie o echografie abdominala.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.