Durere după operația de hernie de disc

Bună seara! Am și eu o problemă foarte mare, efectiv nu știu încotro să o iau problema e următoarea: în octombrie 2014 am fost operată de hernie de disc l5-s1 trei luni m-am simțit bine după care în februarie 2015 au revenit durerile de picior. Durerea este un pic diferită, adică merg puțin și mi se lasă o durere pe picior, dar de la genunchi în jos la gamba-durere de nu mai pot să merg. Precizez înainte de operație durerile erau pe toată gamba. Între timp m-au descoperit cu poliartria reumatoidă și sunt sub tratament cu metrotexat, gabaran pt dureri dar nu au încetat de o luna, flamexin și tramadol. Vă rog frumos îndrumați-mă încotro să o iau că eu nu mai știu. Medicul reumatolog după mai multe tratamente adică pentoxiretard, vesel due a spus că e o sechelă de la operație. Vă mulțumesc anticipat și aștept un răspuns de la d.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Modalitatea eficientă de a evalua și diferenția în acest caz cauza durerii poate fi efectuarea unei noi investigații prin IRM ( RMN ) la recomandarea medicului curant. Examinarea poate fi efectuată  eventual cu substanță de contrast injectata intravenos dacă  nu există contraindicații al această, pentru a putea evidenția  mai bine dacă există o recidiva, dacă a apărut fibroză locală sau dacă a apărut o altă modificare la alt nivel intervertebral lombar. După examinare este foarte utilă analiza comparativă a examenului preoperator cu cel prezent. 

Și un aspect neconcludent al cauzei lombare poate fi util pentru că poate conduce suspiciunea de diagnostic către o posibilă altă cauză coexistentă. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.